LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse transferă echipamente militare din Crimeea și Melitopol în zonele atacate de Kiev

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Forțele ruse transferă echipamente militare din Crimeea și Melitopol în zonele atacate de Kiev

În cea de-a 190-a zi de război, tensiunile escaladează, luptele fiind concentrate în zona Herson. Forțele ruse continuă să reacționeze și să își ajusteze pozițiile în sudul Ucrainei.

Rușii din Crimeea și Belgorod se confruntă cu aceeași groază ca ucrainenii în martie FOTO EPA-EFE

UPDATE 06.22 Forțele ucrainene au început să lovească feriboturile rusești cu pontoane de peste râul Nipro pe 29 august, ceea ce este în concordanță cu începerea contraofensivei ucrainene.

Efectele distrugerii feriboturilor vor fi probabil mai efemere decât cele ale scoaterii din funcțiune a podurilor, așa că atacarea lor are sens în legătură cu operațiunile active la sol. Oficialii militari ucraineni au confirmat că forțele ucrainene au distrus o trecere rusească cu feribot-ponton în Lvove, la aproximativ 16 km vest de Nova Kakhovka, pe malul drept al râului Nipro, pe 29 august. Surse ucrainene și ruse au raportat, de asemenea, că forțele ucrainene au lovit o trecere cu pontoane construită din șlepuri în apropierea Podului Rutier Antonivsky.

Forțele ucrainene au întreprins de mult timp eforturi pentru a distruge liniile de comunicație terestre rusești (GLOC) înainte de anunțarea contraofensivei, ceea ce indică probabil că forțele ucrainene sunt angajate într-un efort pe termen lung - compus atât din lovituri, cât și din atacuri la sol. Loviturile ucrainene asupra liniilor de comunicație terestre rusești rusești perturbă capacitatea rușilor de a-și alimenta și de a-și consolida pozițiile cu trupe și echipamente, ceea ce va ajuta contraofensivele terestre ucrainene. Imaginile din satelit arată că forțele ruse continuă să folosească feriboturile pentru a transfera zilnic o cantitate limitată de echipament militar prin râul Nipro.

UPDATE 05.35 Contraofensiva ucraineană este un proces coeziv care va necesita ceva timp pentru a fi executat corect.

Kremlinul va exploata propagandistic, probabil lipsa victoriilor imediate asupra orașului Herson sau tăcerea operațională ucraineană cu privire la progresul contraofensivei ucrainene pentru a denatura eforturile ucrainene drept eșec și pentru a submina încrederea publicului în perspectivele sale.

Forțele ruse continuă să reacționeze și să își ajusteze pozițiile în sudul Ucrainei, probabil atât ca răspuns la contraofensiva ucraineană în curs, cât și ca pregătire pentru contraofensivele ucrainene mai ample mai la est. Forțele ruse continuă să transfere convoaie mari de echipamente militare din Crimeea și Melitopol. Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a remarcat, de asemenea, că forțele ruse au deschis aproximativ cinci baze și cazărmi militare în Melitopol și probabil că vor continua să pregătească apărarea în jurul Melitopolului, având în vedere liniile sale de comunicație terestre vitale din punct de vedere strategic dintre regiunea Rostov și din sudul Ucrainei. Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a raportat că forțele ruse din regiunea Herson încearcă să efectueze rotații de trupe, probabil într-un efort de a consolida unele poziții vulnerabile.

Contraofensiva ucraineană conduce probabil redistribuirea și reprioritizarea operațiunilor Rusiei în tot teatrul de luptă. Statul Major ucrainean a raportat că forțele ruse consolidează gruparea de forțe care operează la vest de zona orașului Donețk cu elemente din Districtul Militar Central (CMD). ISW a identificat anterior că unitățile CMD, sub comanda comandantului CMD, colonelul general Aleksandr Lapin, operau în zona Lysychansk-Siversk și au încheiat recent o pauză operațională la mijlocul lunii august. Mișcarea unităților CMD către zona orașului Donețk sugerează, în plus, că forțele ruse acordă prioritate avansului Siversk în favoarea încercării de a menține impulsul în jurul zonei orașului Donețk. ISW a arătat anterior că progresele rusești în jurul Avdiivka și zona de vest a orașului Donețk au culminat efectiv prin avansaurile limitate ale Rusiei până în zona din jurul puțului de ventilație al minei de cărbune Butivka.

UPDATE 04.49 Forțele ruse desfășoară elemente ale noului corp al 3-lea de armată, care este cel puțin parțial compus din voluntari fără experiență

Statul Major ucrainean a raportat, de asemenea, că forțele ruse desfășoară elemente ale noului corp al 3-lea de armată, care este cel puțin parțial compus din voluntari fără experiență, pentru a consolida pozițiile neglijate ale Rusiei din Harkov și Zaporijia.[ Desfășurarea Corpului 3 de Armată poate indica faptul că forțele ruse caută să recupereze puterea de luptă pentru a fi utilizate în operațiuni ofensive în jurul orașului Donețk sau în operațiuni defensive în Herson prin înlocuirea trupelor experimentate cu unități de voluntari brute și slab pregătite.

UPDATE. 03.25 Președintele rus Vladimir Putin stabilește probabil condițiile pentru asimilarea culturală forțată a ucrainenilor strămuți în Rusia, pentru a le șterge identitatea culturală ucraineană.

Șeful Agenției Federale Ruse pentru Afaceri Etnice, Igor Barinov, a vorbit despre crearea „centrelor de adaptare” pentru „migranții” care locuiesc în Rusia, pe 29 august. Barinov a declarat că, având permisiunea și sprijinul lui Putin, Agenția Federală pentru Afaceri Etnice lucrează la programe în regiuni pilot nespecificate pentru a se asigura că „migranții” în Rusia cunosc și respectă tradițiile, obiceiurile și legile ruse pentru a preveni ca „migranții” să experimenteze „izolare socială” în Rusia. Barinov a susținut că există riscul ca minoritățile etnice din Rusia să formeze enclave care vor exacerba criminalitatea etnică în Rusia și că „centrele de adaptare” ar fi un instrument eficient în menținerea stabilității comunităților de migranți. Postul rus Vot Tak a amplificat declarațiile făcute de expertul rus în migrație Alexander Verkhovsky că astfel de programe ar trebui să se structureze ca ceva între taberele de refugiați și centrele de formare profesională pentru migranți. Verkhovsky a remarcat, de asemenea, că peste 3,5 milioane de ucraineni strămutați au intrat în Rusia de la începutul invaziei pe scară largă la 24 februarie.[Mulți ucraineni strămutați în Rusia nu se află în Rusia în mod voluntar, iar guvernul rus a transferat cu forța cel puțin 1.000 de copii din Mariupol în Rusia. Transferul forțat al copiilor dintr-un grup în altul „cu intenția de a distruge, total sau parțial, un grup național, etnic, rasial sau religios ” este o încălcare a Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid.

Crearea așa-ziselor programe de adaptare socială în Rusia ar adăuga o dimensiune socială cadrelor legale prin care Putin caută probabil să asimileze cultural ucrainenii forțat în Federația Rusă. După cum a raportat anterior ISW pe 29 august, Putin a semnat două decrete pe 27 august într-un pretins efort de a ajuta popoarele apatride și migranții din Ucraina să trăiască și să lucreze pe termen nelimitat în Federația Rusă, cu anumite plăți sociale alocate celor care au părăsit Ucraina după 18 februarie. Președintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a mai declarat că Rusia va începe să lucreze la un proiect de lege în septembrie pentru condiția intrării, ieșirii și șederii în Rusia pentru străini.Decretele lui Putin și proiectul de lege la care face aluzie Medvedev sunt probabil menite să stabilească condiții pentru ca migranții din Ucraina să rămână permanent în Rusia, formând astfel în esență coloana vertebrală a unei campanii extinse de transfer de populație între Ucraina și Rusia în scopul rusificării Ucrainei. Programele de la așa-numitele centre de adaptare ar servi probabil ca o formă de reprogramare culturală pentru a șterge identitatea culturală ucraineană a ucraineanului strămutat care fie a fugit în Rusia, fie a fost deportat de autoritățile ruse.

UPDATE 01.15 Lavrov le-a dat de înțeles moldovenilor că țara lor este următoarea pe listă invaziei.

El a promis că „va face totul pentru a proteja populația rusofonă din Moldova și Transnistria”.

UPDATE 00.12 Rușii din Crimeea și Belgorod se confruntă acum cu aceeași groază ca ucrainenii în martie - Jdanov

Rușii din Crimeea și Belgorod se confruntă acum cu aceeași groază ca și ucrainenii în martie a acestui an. Panică, evacuare, lipsă de combustibil.

Așadar, după „bumbac” (expresie ucraineană pentru a desemna exploziile de la depozitele de muniții, n.ed.) și „sosiri” constante în Crimeea, după informațiile despre contraofensiva Forțelor Armate Ucrainene în regiunea Herson, rușii au intrat în panică. Podul din Crimeea funcționează în prezent doar pentru plecarea din peninsula ocupată temporar. Colaboratorii fug, Gauleiterii pleacă în Federația Rusă.

uctraina artilerie

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?